الخميس, 09 آب/أغسطس 2018 12:15

Conservation of Architectural Heritage (CAH) – Regeneration & Management - 3rd Edition مميز

Organized By:

Faculty of Engineering at Shoubra, Benha University

Under The Patronage of:

The Supreme Council of Antiquities

Khaled Abdel Ghaffar
Minister of Higher Education and Scientific Research

Elsayed Yossef Elkady
President of Benha University
  • 19, Feb / 21, Feb 2019
  • Aswan City, Egypt

Conference Email

On the 50th anniversary of the saving Abu Simbel Temples, we are pleased to invite scholars, researchers, professors, students and readers to The International Conference on Conservation of Architectural Heritage: Regeneration and Management to be held in Aswan, Egypt from the 19th to the 21st of February 2019.

For centuries architecture has been a witness of some of the greatest civilizations this world has ever seen. In the form of buildings, towers, statues, and monuments, architecture has delivered historical information from one generation to another. Consequently, the conservation of architectural heritage is, in fact, the process of conserving the existence of humans themselves and their identities, culture, and traditions to future generations as a guide for their architectural endeavors.

Conserving architectural heritage is not only important on an academic or touristic basis, it also provides a sense of continuity in the fast-changing world we currently live. Heritage shapes the identity of many future generations to come and ensures that in one way or another, they will be connected to the lives, traditions, and culture of their ancestors. Conserving architecture is also an important tool in city development as it plays a vital role in generating revenues in the tourism industry.

In spite of their resilient properties, heritage buildings are subject to degradation over time which poses a threat of losing iconic touristic sites. These buildings are also often regarded as educational platforms to learn architectural techniques that were developed long before the creation of modern-day architecture. It is for that reason that conferences similar to this one are important to discuss various ways to preserve and conserve our history that is manifested in the form of buildings.

The main focus of the conference will be on the latest research in cultural heritage protection and the different technological developments and methodologies for historic sites.

The conference aims to be a platform to demonstrate the different strategies and best practices across the world for conserving and protecting the world’s architectural heritage.

The conference will include prominent keynote speakers from academia and practice to maximize opportunities for knowledge exchange.

The conference will also provide a unique opportunity for researchers, archaeologists, restorers, urban designers, and professionals to meet and share the latest advancements in the field of conserving architectural heritage within the last 50 years.

قراءة 20 مرات آخر تعديل على الخميس, 09 آب/أغسطس 2018 08:23